Tudástár

IP66: Az AMIKO HOME IP kamerák IP66-os burkolattal rendelkeznek, amelyek a legmagasabb védelmet nyújtják a porszemcsék ellen és magasfokú vízvédelmet biztosítanak (akár nagynyomású vízsugár vagy vízbe süllyedés esetén). Az International Protection Code rendszer használatával jelöltük kameráink házát, ahol az "IP" jelölést 2 szám követi; az első számjegy jelöli az apró szemcsék elleni védelem fokát (por, olaj, stb.), a második számjegy pedig a víz elleni védelem mértékét

Megapixel az IP kamerák és még jó néhány képdigitalizáló eszköz felbontóképességének jellemzésére szolgáló mutatószám. Azt mutatja meg, hogy az adott eszközben hány darab fényérzékelő elem található, vagyis milyen maximális felbontásban tud digitális képet alkotni.
A ma használatban lévő készülékek többsége több millió képpontra (pixelre) bontja a digitalizálandó képet, ezért vált közkeletűvé a „mega” prefixummal ellátott egység, mintha mértékegység lenne: 1 megapixel = 1 000 000, azaz egymillió képpont.A megapixelben megadott felbontóképesség vagy képpontszám meghatározható a digitalizálómátrixban lévő függőleges oszlopok és vízszintes sorok számának összeszorzásával.Például ha egy digitális fényképezőgépben a képérzékelő CCD chipen 1920 sorban soronként 1080 darab fényérzékelő pont van integrálva, akkor az 2 megapixelt jelent (1920 × 1080 = 2073600).

Az effektív felbontás a valós pixelszámot mutatja.

CMOS: aktív pixeles érzékelő, mely előnyei közé sorolható az alacsonyabb előállítási költség, a jóval kisebb fogyasztás, a gyors képfeldolgozási sebesség

Fix fókusz: utólagos fókuszálásra nincs lehetőség, a kamera gyárilag beállított fókuszt használ

Állítható fókusztávolság: A legtöbb kameránkat állítható fókusztávolsággal kínáljuk. Amikor a zoom funkciót állítjuk a digitális kamerán (akár manuálisan, akár a beépített motor segítségével), a fókusztávolság és a látószög automatikusan megváltozik. Az egyes kameráknál elérhető fókusztartomány értékei a kamerák leírásánál találhatóak.

Motoros/Manuális zoom:HD felbontású kameráink többsége motoros zoom lencsével rendelkeznek, ami automatikusan beállítja a fókusztávolságot a tiszta, automatikusan beélesített kép érdekében. A motoros zoom funkcióval rendelkező AMIKO HOME IP kamerák választásával jelentősen csökkentheti a telepítés költségeit és a felesleges munkafolyamatokat. Az egyes termékek leírásánál ikonok jelzik a manuális vagy motoros zoom funkció meglétét.

Látószög:
A kép átlójának megfelelő szögtartomány, amit az objektív belát. Az emberi szem látásélményét visszaadó objektívek ~50º
 körül van.

Infra ledek: 
A kamera a LED-ek révén minimális külső megvilágítás mellett, vagy teljes sötétségben néhány métertől akár 100 méterig is elláthat. Az infra LED-ek számuktól, fajtájuktól és teljesítményüktől függően különböző nagyságú területeket világítanak be, a 850 nm-es LED-ek halvány parázslásként még észlelhetők

ONVIF 2.4:
Az 
ONVIF-ot (Open Network Video Interface Forum) 2008-ban az Axis, a Bosch és a Sony alapította, azzal a céllal, hogy az IP-alapú videotechnikai eszközök egységes, globális szabvány szerint működjenek. 2011 végére a szervezetnek közel 340 cég lett a tagja, több mint 1100 termékekkel.

Adatvédelmi maszk: A kamera élő, illetve rögzített felvételén lehetséges létrehozni kitakart részeket, mely így fekete képrészletként jelenik meg.

Egyes kameráink vagy beépített mikrofonnal, vagy egy kétirányú audió vagy mikrofon bemenettel rendelkeznek. Amelyik terméknél ez a funkció elérhető, ott azt piktogrammal jelöltük. A videó- és hangrögzítés mellett a megfelelő funkcióval rendelkező kameráinkat akár a hang közvetítésére, mikrofonként is használhatja.

Tömörítés: A videó tömörítés egy olyan folyamat, ahol egy ún. codec használatával a videó fájlokat kisebb méretűre tömörítjük és így több videó anyagot tudunk rögzíteni az NVR merevlemezén vagy a kameránk SD kártyáján. Az AMIKO HOME IP kamerák H.264 vagy H.265 (HEVC - High Efficiency Video Coding) tömörítést használnak. A H.265 egy jobb tömörítési arányt nyújt és kisebb sávszélességet használ. 

WDR: Valamennyi AMIKO HOME IP kameránk rendelkezik WDR funkcióval, melynek köszönhetőn tisztább képet kapunk akár olyan háttérmegvilágítás esetén is, amikor egyszerre vannak nagyon sötét és nagyon világos területek a képen. 

PoE (Power-over-Ethernet):  Az AMIKO HOME POE termékek egyetlen kábel segítségével biztosítják az adatkapcsolatot (videójel) és az elektromos tápellátást az IP kamerákhoz és az NVR-ekhez. POE készülékeink telepítése ennek köszönhetően egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb.  

Android és iOS alkalmazás AMIKO SECURITY néven elérhető mobil alkalmazásunkkal menedzselheti a kamerák beállításait és vezérelheti azokat. A kamerák rögzített vagy élő képét is megnézheti, lejátszhatja vagy törölheti a rögzített videókat, ráközelíthet vagy távolodhat a kamera képével és mozgathatja a PZ/PTZ kamerákat. Egyszerűen átnevezheti a kamerákat vagy beállíthatja a mozgásérzékelő funkcióhoz tartozó értesítéseket (push notification).